Köpa motorcykel

Köpa motorcykel

Gott nytt år folket! Hoppas ni hade ett trevligt firande med vänner och familj! Hoppas ni är taggade för våren som är på väg, för de är jag! Varför är jag så taggad undrar ni kanske? Jo för jag har tänkt starta 2022 med att köpa en motorcykel så jag kan ta del av mitt första premiär-åket som kickar in om några månader, vilket är något jag ser extremt framemot för de känns som det är typ då allt kickar igång igen för jag tror de flesta av er håller med när jag säger att när vintern kommit hit så är de inte lika ”livat”.

Jag har haft ett intresse för motorcyklar så länge jag kan minnas, design, märke, fart, friheten etc etc. Men trodde inte jag skulle försöka införskaffa mig min egna, iallafall tills jag fick körkortet vilket var för några veckor sen vilket tar mig till detta inlägg.

Jag är då ute efter att köpa en motorcykel och undra om ni kunde komma med förslag/motivering på modeller som skulle passa in på mig och mina behov.
Först och främst vill jag börja med att jag just nu bara ute efter ett ”premiär-åk” alltså en modell för kunna åka med korta/medel sträckor och alternativt pendla till jobbet med, bonus om den ser lite sportig ut!

Eftersom denna blir min första så får ni gärna komma med modeller i prisklasser kopplade till min erfarenhet så att man börjar någonstans och jobbar sig uppåt. Jag har vision att eventuellt åka Europaresa på motorcykeln vilket jag vet kommer kräva någon form av Cruiser så det är av den anledningen jag just nu vill bara ha ett premiär-åk.

I övrigt får jättegärna komma med andra tips/tricks utöver förslag på motorcykel då som sagt detta blir min första egna. Så t.ex om de är bättre att köpa en helt ny eller begagnad och om de är begagnad vad jag bör tänka på. Fördelar med nytt vs begagnad m.m.

Utöver detta är de inte så mycket som hänt, vi är knappt två veckor in i 2022, så som ni kan gissa är de inte mycket sker just nu. Ska se om jag får till ett inlägg innan jag köper motorcykeln annars blir nästa inlägg om motorcykeln, kanske en review trots min begränsade erfarenhet. Kommer bli kul o läsa era tips på modeller som skulle passa in på mig samt era tips/trick som jag bör tänka på.

Tills dess! Ha De Gôtt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *